marți, 1 februarie 2011

Placinta cu mere

Pentru aluat


-7 linguri de lapte

-7 linguri de ulei

-6 linguri de zahar potrivite

-1 ou

-1 lingurita bicarbonat

-1 lingurita otet

faina cat cere aluatul.Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit.






Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frecat cu un praf de sare

si albusul batut spuma), bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine.








Punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat bine de lucrat, se intind foile foarte bine, merele se rad si se pun la calit cu zahar pana scade zeama de la mere, se pune prima foaie intr-o tava care are hartie de copt, apoi se pun merele, a doua foaie si se inteapa cu furculita din loc in loc, se pune la cuptor pentru 20 min, se pudreaza cu zahar pudra si se taie in forma dorita

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu