miercuri, 2 februarie 2011

Paine facuta in casa

Ingrediente

  • un cub de drojdie (25 gr)
  • o cana si jumatate de apa calda
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • o punguta de susan
  • un ou



Mod de preparare

Se sfarama drojdia intr-un vas mai mare se adauga putina apa calda, un pic de faina si se face o maia, se lasa sa creasca putin, si se amesteca cu restul de apa si faina.

Trebuie sa iasa un aluat care sa nu se lipeasca de maini, si se framanta timp de 5 minute, se pune inapoi in vas se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, 1 ora sau 2.

Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 2 parti, se pune putin ulei pe blat si incepeti sa impletiti painea cum vreti voi, dupa ce ati impletit painea se pune intr-o tava cu hartie de copt se unge cu ou batut si se presara susan deasupra, sau mac s-au ce vreti voi.

Se lasa la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu