miercuri, 2 februarie 2011

Coliva

Ingrediente

  • 1 kg arpacas
  • 1 pachet cacao
  • 1 pachet cocos
  • 800 gr zahar
  • 1 kg nuca macinata
  • dupa gust bomboane colorate
  • dupa gust coaja de lamaie
  • 1 bucata esenta de rom

Mod de preparare

Arpacasul se pune la fiert in apa cu putina sare, ca sa vedem daca arpacasul sa fiert se face proba cu lingura, iei o lingura de lemn si o infingi in mijlocul oalei daca lingura sta in picioare( dreapta) si nu cade inseamna ca sa facut, dupa ce ati pus arpacasul pe foc dupa 10 minute punem si zaharul.

La sfarsit cand arpacasul sa fiert se pune romul si coaja de lamaie, si nuca macinata si se lasa la racit, este bine sa se faca cu o zii inainte de a fii dusa la biserica nu mai devreme ca altfel se acreste.

A doua zi de dimineata se pune coliva intr-o farfurie se da forma si se pune un strat subtire de pesmet , se imbraca coliva in cocos si crucea se face din cacao, sau se imbraca in cacao si crucea din cocos, se orneaza cu bomboane colorate si cu nuca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu