miercuri, 2 februarie 2011

Tort cu portocale

Ingrediente

  • 5 oua
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • putin praf de copt
  • faina cat sa iasa ca un aluat ca pentru chec, eu pun din ochii
  • 150 gr de zahar
  • Pentru crema
  • 1l de smantana pentru frisca
  • 120 gr de zahar pudra
  • 1 plic de intaritor pentru frisca
  • 2 portocale mari
  • ciocolata alba pentru ornat cam 200 gr



Mod de preparare

Se face un aluat ca pentru chec, se pune intr-o tava rotunda detasabila si se baga la cuptorul preincalzit, se face testul cu scobitoarea, cand sa facut se lasa sa se raceasca bine si apoi se taie in doua, rezulta 2 blaturi,.
Separat batem smantana pentru frisca foarte bine si la sfarsit punem intaritorul pentru frisca si zaharul pudra, mai batem frisca putin punem si portocalele taiate cubulete si amestecam. Punem inelul de la tava detasabila de tort pe un platou sau farfurie si punem in interiorul lui primul blat, punem frisca dar nu toata oprim din ea 300 gr, nivelam bine frisca si punem si blatul urmator apoi bagam tortul la frigider 2 ore, dupa aceea il scoatem si trecem la ornat, apoi cu cele 300 gr de frisca imbracam tortul, ornam cu bucati de portocala si ciocolata alba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu