miercuri, 2 februarie 2011

Prajitura cu branza de vaci si fructe

Este o prajitura foarte buna si racoroasa pentru vara:) 

Ingrediente

  • pentru blat
  • 300 gr faina
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 2 bucati galbenusuri
  • 50 gr cacao
  • dupa gust sare
  • pentru garnitura
  • 750 gr branza de vaci
  • 100 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 5 bucati oua
  • pentru glazura
  • 800 gr fructe de sezon






Mod de preparare

Sper sa incercati si reteta asta care este extrem de bunaaaaaaa::))

Pentru blat - amestecam faina, untul,sarea, zaharul, cacaua si galbenusurile. puneti amestecul pentru 1 ora la frigider.

Pentru garnitura - amestecati branza bine cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile de ou, faina si lapte, cand amestecul este omogen, adaugati albusurile batute spuma.

Intindeti din aluatul rece o foaie pe care o intindeti intr-o tava cu fundul detasabil care a ft unsa si tapetata cu fainaturnati deasupra crema de branza nivelatio si puneti tava la cuptor, la foc mediu, timp de 50 de minute.

Pastrati cateva fructe pentru ornare, si din restul faceti un piure care al puneti intr-o craticioara la foc mediu cu 2 linguri de zahar si se amesteca si se lasa pe foc pana se mai ingroase sosul, lasati sosul sa se raceasca si turnati peste prajitura, bagati la frigider prajitura pt 3-4 ore, se orneaza cu fructe si frisca dupa gust si imaginatie. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu