miercuri, 2 februarie 2011

Ciorbita de pui a la grec

Ingrediente

  • 2 plicuri bors
  • 1 bucata morcov
  • 1 bucata ceapa
  • 1 bucata telina
  • 1 legatura leustean
  • dupa gust smantana
  • 3 bucati cartofi
  • 1 bucata ardei gras rosu
  • 1 bucata ardei gras verde
  • 1 bucata ardei gras galben
  • 3 bucati oua
  • 5 bucati pulpe de pui
  • 2 conserve rosii in bulion


Mod de preparare

Se pun pulpele la fiert in apa,se inspumeaza, separat se taie legumele, morcovul dat pe razatoare si ceapa la fel, ardeiul si telina se taie cubulete mici, si cartoful tot cubulete, cand pulpele sau fiert se scot pe un fund de lemn si se taie fasii mici, se pun legumele la fiert in apa care au fiert pulpele.

Daca este prea scazuta apa mai puneti apa, lasati sa dea un clocot si dupa aceea puneti legumele mai putin cartofii, cand legumele au fiert se pune si carnea, si rosiile din conserva care au fost taiate, se lasa sa mai dea un clocot si se pun si cartofii.

Se mai lasa sa fiarba se incearca cartoful cu furculita daca este facut, la sfarsit se adauga cele 3 oua batute in ciorba si se vor face ca niste zdrente, se pune borsul la plic si leusteanul, se serveste cu smantana si leustean deasupra. Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu